Opozorilo
  • EU e-Privacy Directive

    "Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piskotke, ki ne hranijo osebnih podatkov.

    eZasebnost direktiva EU

Aktualno
Ministrica Krebsova zavrnila pobudo da bi upravne enote izjemoma delale tudi v soboto
Četrtek, 06 Januar 2011 09:00

Ministrica za javno upravo Irma Pavlinič Krebs je zavrnila sindikalno pobudo, da bi za potrebe oddaje podpore za razps referenduma o pokojninski reformi upravne enote delale tudi ob sobotah. Ali gre za nov način poskusa omejevanja izražanja podpore državljanov za referendum, presodite sami iz tega dopisa.

 
Stališče SZS Alternativa v zvezi z referendumom o malem delu
Sreda, 05 Januar 2011 09:54

V teh dneh poteka zbiranje podpisov za razpis zakonodajnega referenduma o malem delu. Zbiranje podpisov poteka med 3. januarjem in 6. februarjem 2011. Slovenske zveza sindikatov Alternativa je sodelovala pri delu delovnega telesa ESS, ki je sooblikoval ta zakon, prav tako  smo svoje stališče v zvezi s tem zakonom posredovali na seji Ekonomsko socialnega sveta.

Več ...
 
Vse o zbiranju podpisov za rezpis referenduma o ZPIZ-2
Ponedeljek, 03 Januar 2011 15:15

 

... način zbiranja in predaja obrazcev, čas zbiranja,  print obrazca, uradne ure upravnih enot in krajevnih uradov ...

Več ...
 
.....Gremo na referendum o ZPIZ-2!..... Zberimo 40 tisoč podpisov!.....
Ponedeljek, 03 Januar 2011 13:38

Slovenska zveza sindikatov Alternativa je skupaj z vsemi sindikalnimi centralami v Sloveniji napovedala zbiranje podpisov za razpis zakonodajnega referenduma proti novemu Zakonu o pokojninskem in invalidskem zavarovanju. Predsednik državnega zbora dr. Matjaž Gantar nam je za silvestrovo določil rok za zbiranje podpisov, ki bo potekal

 

med četrtkom 6. januarja in sredo 9. februarja 2011

 

V zvezI s tem

 

VAS POZIVAMO

 

da se zbiranja podpisov udeležite v največjem številu in da skupaj rečemo

 

ODLOČEN NE

 

novemu Zakonu o pokojninskem in invalidskem zavarovanju

Povabite k oddaji podpisa tudi svoje prijatelje, znance ali sorodnike.

 

 

STOPIMO SKUPAJ IN SE UPRIMO NEPRAVIČNI POKOJNINSKI ZAKONODAJI!

 

 
Zakaj gremo na referendum?
Ponedeljek, 03 Januar 2011 14:21

 

   

       Zakaj smo proti takšni pokojninski reformi?

 

 

 

 

 

 

 

Več ...
 
Predsedstvo za referendum o ZPIZ-2
Četrtek, 23 December 2010 00:00

Bistvene spremembe ZPIZ-2, ki so se zgodile med parlamentarnim postopkom s posebnim poudarkom na opisu rešitev sistema obveznega dodatnega pokojninskega zavarovanja – poklicnega upokojevanja.

 

Predsedstvo Slovenske zveze sindikatov Alternativa je na svoji zadnji prednovoletni seji podprlo pobudo za razpis zakonodajnega referenduma o Zakonu o pokojninskem in invalidskem zavarovanju . Predsednik Zdenko Lorber je v uvodu povzel tako slabe kot dobre rešitve novega zakona ob tem pa posebej poudaril, da dobre rešitve v zakonu ne odtehtajo odločitve o njegovi podpori, saj se najbolj bistvene in za delavce škodljive določbe pokojninske reforme niso v ničemer približale stališčem sindikalne strani.

V zvezi s sprejemanjem zakona v parlamentu je dejal, da je SZS Alternativa aktivno sodelovala pri oblikovanju amandmajev (preko poslancev smo v odločanje posredovali 17 amandmajev – nekaj izmed teh je bilo v parlamentu tudi sprejetih ), in da smo aktivno sodelovali na vseh štirih sejah parlamentarnega odbora za delo družino in socialne zadeve. Med pomembnejše korekcije  zakona, ki so bile sprejete v zakonodajnem postopku parlamenta je izpostavil:

Več ...
 
« ZačetekPrejšnja123456789NaslednjaKonec »

Stran 6 od 9