Opozorilo
  • EU e-Privacy Directive

    "Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piskotke, ki ne hranijo osebnih podatkov.

    eZasebnost direktiva EU

Aktualno
Sindikalne centrale na tiskovni še zadnjič pred referendumom
Četrtek, 02 Junij 2011 00:00

Predstavniki slovenskih sindikalni central (Miščevič KS-90, Semolič-ZSSS, Rebolj - Pergam, Lombar - KNSS Neodvisnost, Celinšek - ZDSS Solidarnost in Lorber - SZS Alternativa), so na včerajšnji tiskovni konferenci še zadnjič strnili razloge, zakaj je potrebno v nedeljo 5. junija odditi na referendum in pri pokojninski reformni glasovati PROTI. Za več informacij si lahko ogledate prispevek, ki so bili objavljeni v slovenskih medijih: (SIOL MMC-RTV , Demokracija

 
Zdenko Lorber včeraj na soočenju na radiu Slovenija, danes na predstavitvi stališč o referendumu v Medvodah
Petek, 27 Maj 2011 06:50

Predsednik SZS Alternativa Zdenko Lorber se je včeraj udeležil soočenja stališč v zvezi z referendumom o pokojninskem in invalidskem zavarovanju v Studiu ob 17. na Radiu Slovenija. Posnetek lahko poslušate na tej povezavi. Danes pa bo stališča naše sindikalne centrale v zvezi z ZPIZ-2  predstavil na srečanju s člani Zveze sindikatov azbestnih bolnikov Slovenije, ki bo potekalo ob 11. uri v sejni dvorani občine  Medvode.

 
Na tiskovni konferenci opozorili na neresnice v zvezi s poklicnim upokojevanjem v ZPIZ-2!
Sreda, 25 Maj 2011 10:52

Na današnji tiskovni konferenci smo javnost opozorili na neresnice v referendumski kampanji za ZPIZ-2, ki so povezane z vprašanji ureditve poklicnega upokojevanja znotraj novega pokojninskega zakona. Predsednik SZS Alternativa, Zdenko  Lorber, je skupaj s protagonisti lanskih odmevnih demonstracij pred ministrstvom za delo (tiskovne konference so se udeležili predstavniki Sindikata policistov Slovenije, Sindikata premogovnika Velenje in Sindikata železniškega prometa Slovenije) opozoril na nekatere navedbe in izjave predstavnikov ministrstva za delo in na zapis na uradni strani vlade. www.pokojninska. si., ki ne ustrezajo dejanskemu stanju. (medijske objave:  MMC RTV, STA, Demokracija )

Več ...
 
V nedeljo 5. Junija bomo glasovali PROTI uveljavitvi novega pokojninskega zakona!
Sreda, 11 Maj 2011 00:00

Slovenska zveza sindikatov Alternativa se je v skladu s sklepom predsedstva aktivno vključila v kampanjo zoper uveljavitev Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju ZPIZ-2. V ta namen smo ob pričetku referendumske kampanje pripravili tiskovno konferenco (objava na MMC RTV in STA) na kateri smo strnili bistvene razloge zakaj smo proti uveljavitvi takšnega zakona. V zvezi s tem je predsednik SZS Alternativa Zdenko Lorber svojo predstavitev gradil na naslednjih poudarkih:

 

  • Sindikati nismo proti  reformi, ker delimo mnenje strokovnjakov, da je potrebno, prvenstveno zaradi neugodnih demografskih gibanj, dvigniti povprečno upokojitveno starost. Vendar smo proti temu, da se za namene daljšega ostajanja na delu, sledi zgolj logiki uveljavljanja »palice (beri malusi) in ne logiki »korenčka (beri bonusi). V tej zvezi bi moral biti delavec za 40 let dela nagrajen in ne kaznovan, v kolikor bi se odločil za odhod v upokojitev.

 

  • SZS Alternativa ostro zavrača teze, da bo nesprejetje pokojninske reforme povzročilo kolaps javnih financ in nasprotujemu grožnjam politikov in nekaterih ekonomistov, ki nesprejetje reforme danes, slikajo s stavki »apokaliptičnih« razsežnosti. V sindikatu apeliramo na trezno presojo državljanov, da naj takšnim govorcem ne nasedajo. V zvezi s tem je v prvi vrsti potrebno graditi na vzpodbujanju virov (dvig prispevne stopnje za delodajalce, izterjava prispevkov, omejevanje sive ekonomije, nove zaposlitve) in pri omejevanju stroškov ( krčenje javne porabe, zavračanje pobud za kreditiranje držav, ki znotraj monetarne unije ne obvladujejo javnih financ, samoomejevanje pri zunanji diplomaciji (npr: zakaj se v zvezi s tem potegujemo za nestalno članico VS OZN, ko pa to za sabo nosi samo stroške, ki si jih v tem obdobju ne moremo privoščiti), misijah, agencijah, uradih, ministrstvih, poslancih, dokapitalizacijah, zaposlovanju v javni upravi …

 

  • V SZS Alternativa se ne strinjamo s tezami ministra za delo dr. Ivana Svetlika, da ZPIZ-2 zagotavlja postopnost prehoda na nove upokojitvene pogoje po ZPIZ-2. Postopnost gotovo ni zagotovljena pri tistih, ki so pričeli zgodaj z delom in ki danes »lovijo« upokojitveni pogoj 58/40 (moški). Prehodno obdobje za doseganje upokojitvenih pogojev teh zavarovancem je namreč zgolj šest let. Že leta 2017 bodo morali ti zavarovanci izpolnjevati pogoj 60/43. Torej od današnjih 58/40 na »jutrišnjih« 60/43 bo prehod trajal le šest let. Kje je tu zagotovljena ustrezna postopnost?
Več ...
 
Zbranih 33 tisoč podpisov. Zbiranje podpisov začasno ustavljeno!
Četrtek, 13 Januar 2011 08:34

V štirih dneh zbiranja podpisov za razpis naknadnega zakonodajnega referenduma o ZPIZ-2 smo zbrali že 33 tisoč podpisanih in overjenih  obrazcev podpore za njegovo realizacijo. Z akcijo zbiranja obrazcev podpore bomo nadaljevali po prekinitvi, ki je posledica odločitve državnega zbora, da pobudo za razpis referenduma posreduje v presojo ustavnemu sodišču. Pričakovati je, da ustavno sodišče o njej ne bo odločilo velko prej, kot znaša skrajni rok za tovrstvno presojo, t.j. 30 dni. V sindikalnih centralah izražamo optimizem - to se je pokazalo tudi na včerajšnji tiskovni konferenci - da bo ustavno sodišče zavrnilo pobudo aktualne oblasti, da se referendum zavrne.

 
Sprememba e načina glasovanja en dan pred pričetkom zbiranja podpisov
Četrtek, 06 Januar 2011 09:06

Ministrstvo za javno upravo je dan pred začetkom zbiranja podpisov za razpis zakonodajnega referenduma proti nepravični pokojninski reformi spremenilo postopek elektronskega glsaovanja za tiste državljene, ki bodo to storili preko spleta in imajo digitalno potrdilo. ....Še ena v nizu provokacij!!!... Nov postopek si oglejte tukaj. S tem je postopek, ki smo ga objavili v novici 3. januarja spremenjen.

 
« ZačetekPrejšnja123456789NaslednjaKonec »

Stran 5 od 9