Opozorilo
  • EU e-Privacy Directive

    "Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piskotke, ki ne hranijo osebnih podatkov.

    eZasebnost direktiva EU

Aktualno
Najava stavke SZS Alternativa
Četrtek, 04 Avgust 2011 12:39

V nadaljevanju si oglejte najavo splošne stavke naše sindikalne centrale

Več ...
 
Izjava za javnost v zvezi s stavko žerjavistov v Luki Koper
Sreda, 03 Avgust 2011 11:08

Sindikat žerjavistov pomorskih dejavnosti (SŽPD) je član Slovenske zveze sindikatov Alternativa. Na podlagi pravno nesporno vodenih postopkov najave stavke v podjetju Luka Koper, d.d., je SŽPD pričel s stavko v petek 29. julija 2011. V času stavke sindikat v skladu z normativi zagotavlja pretovor hitro pokvarljivega blaga, živine in nevarnih tovorov. Po tem, ko se uprava družbe prve tri dni stavke ni hotela pogajati s stavkovnim odborom in je celo zahtevala zamenjavo članov stavkovnega odbora, s katerimi bi se hotela pogajati o stavkovnih zahtevah, je v ponedeljek 1. avgusta 2011 kot strela odjeknila novica o začetku vodenja postopkov za izredno odpoved pogodb o zaposlitvi 23 članom stavkovnega odbora SŽPD.

Več ...
 
Preverite plačevanje zdravstvenega zavarovanja preko SMS!
Torek, 26 Julij 2011 08:33

Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije je pripravil aplikacijo s pomočjo katere je mogoče preprosto, preko mobilnega telefona, preveriti ali imate urejeno osnovno zdravstveno zavarovanje in urejeno dopolnilno zavarovanjel.

Na telefonsko številko 031771009 pošljite SMS v katerega vpišete ZZ in devetmestno številko iz vaše zdravstvene kartice. npr. (ZZ123456789). Čez nekaj trenutkov boste po SMS prejeli sporočilo o urejenosti vašega osnovnega in dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

files/Microsoft Word - Document1.pdf

files/Test 123.doc

 

files/Microsoft Word - Test 1234.pdf

 

files/Test 1234.doc

 

 

 

 
Zmagali smo!
Torek, 07 Junij 2011 00:00

Nedeljska zavrnitev ZPIZ-2 je pomemben korak k novemu definiranju in posledično skladnemu dogovoru o novi pokojninski zakonodaji. Pomeni potrditev, da zoper sprejete rešitve te vlade in aktualnega državnega zbora nismo bili zgolj »večno nezadovoljni« sindikati, ampak so se o tem jasno in nedvoumno izrekli državljani republike Slovenije. Vsem, ki ste v  procesu posredovanja naših stališč prispevali svoj delež in vsem, ki ste se v nedeljo 5. junija odločili oditi na referendum, se iskreno zahvaljujemo.  

 
O referendumu tudi na srečanju s člani Zveze sindikatov azbestnih bolnikov v Mariboru
Petek, 03 Junij 2011 08:04

Na včerajšnjem srečanju  članov Zveze sindikatov azbestnih bolnikov (Sabs) Zgornje Podravske regije, na katerem so predstavili   oceno dvoletne prakse izvajanja zakona o odpravljanju posledic dela z azbestom in ki je potekalo v prostorih mestne občine Maribor v  dvorani generala Rudolfa Maistra, so se člani najprej seznanili s stališči sindikatov povezanih s problematiko vsebin pokojninske zakonodaje. Stalilšče sindikalne centrale SZS Alternativa v zvezi z nedeljskim referendumom je predstavil predsednik Zdenko Lorber. Sestanek je v Mariboru sklical predsednik Zveze SABS Bojan Goljevšček.

 
Iz seje Sveta SZS Alternativa
Petek, 03 Junij 2011 07:26

Tik pred nedeljskim referendumom se je sestal najvišji organ sindikata med kongresi, t.j. Svet SZS Alternativa. Člani sveta so se sestali v ljubljanskem hotelu City ter obravnavall finančno poročilo za leto 2010 in poročilo predsednika za minulo obdobje. V okviru delovanja SZS Alternativa je bilo največ besed namenjeno delovanju ESS, pokojninski zakonodaji, problematiki poklicnega upokojevanja, delovno pravni zakonodaji, pogajanjih o novi kolektivni pogodbi (KPPI), mednarodnih aktivnostih  ter o realizaciji projektov, ki jih vodi naš sindikat. Člani sveta so potrdili finančno poročilo ter poročilo predsednika Zdenka Lorberja ob tem pa so opredelili tudi prioritete, na katerih naj sloni delovanje naše sindikane centrale v prihodnje.

 
« ZačetekPrejšnja123456789NaslednjaKonec »

Stran 4 od 9