Opozorilo
  • EU e-Privacy Directive

    "Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piskotke, ki ne hranijo osebnih podatkov.

    eZasebnost direktiva EUNadzorni svet SDH naj ima tretjino članov iz vrst delojemalcev
Petek, 07 September 2012 00:00

Na seji predsedstva SZS - Atlernativa, ki je potekala 4. septembra, smo razpravljali tudi o predlogu Zakona o Slovenskem državnem holdingu. Zdenko Lorber je pojasnil, da je še pred počitnicami sodeloval na neformalnih usklajevanjih na ministrstvu za finance, kjer je glavna razprava potekala v smeri iskanja rešitev za pozicioniranje KAD-a v novo nastali holding. Znotraj tega je bila njegova glavna skrb, da se ustrezno pozicionira Sklad obveznega dodatnega pokojninskega zavarovanja, ki ni bil v predlogu zakona sploh omenjen. V zvezi s tem je dejal, da so te pripombe in nadaljnja usklajevanja političnih strank prispevala k temu, da se je  v noveliranem predlogu zakona kapitalska družba ohranila v prvobitni obliki. Torej v obliki odvisne družbe kot samostojna pravna oseba s svojim nadzornim svetom. Znotraj KAD pa bo tudi sklad obveznega dodatnega zavarovanja ostal v takšni obliki kot do sedaj.

Več ...
 
Minister Černač na svoji prvi tiskovni konferenci
Torek, 24 April 2012 19:33

Minister za infrastrukturo in prostor Zvonko Černač je imel danes svojo prvo tiskovno konferenco na kateri je predstavil rebalans proračuna za resor infrastrukture in prostora. V 50 minutnem intervjuju je dobršen del namenil tudi vlaganjem v javno železniško infrastrukturo. Med drugim je povedal (glej posnetek okrog 18. minute) zakaj sredstva v višini 50. mio eur, ki so zajeta znotraj evropske finančne perspektive 2007-2013, namesto v drugi tir Koper-Divača namenja v energetiko oz. v izboljšanje energetske učinkovitosti stavb.

V intervjuju je minister Černač nalil čistega vina v zvezi s pripravljenostjo Slovenije, da se projekt drugega tira tudi dejansko prične graditi. Pri tem je izpostavil, da se lahko večjih sredstev iz evropskega vira obetamo komaj znotraj evropske finančne perspektive, ki se začenja leta 2014, saj Slovenija danes še ni pripravljena, da bi lahko omenjena sredstva že počrpala. 

Video posnetek tiskovne konference ministra Zvonka Černača, 24.04.2012

 
Stran 4 od 25